Akció!

Csak 5 maradt készleten

Füredi Aranyak Borválogatás

A borválogatás tartalma:

A jubileumi XXX. Balatonfüredi Városi Borversenyen pincészetünk 6 aranyérmet nyert, ezzel az eredménnyel az egyik legeredményesebb pincészet volt a megmérettetésren. A 6 aranyérmes borból készítettünk egy válogatást.

  • 1 palack Aszófői  Olaszrizling 2020
  • 1 palack Aszófői Chardonnay 2020
  • 1 palack Balatonfüredi Irsai Olivér 2020
  • 1 palack Aszófői Rajnai rizling 2020
  • 1 palack Aszófői Cabernet sauvignon rozé 2020
  • 1 palack Aszófői Cabernet sauvignon Vörösmál 2017 – Carpe diem Selection

.Aszófői Olaszrizling 2020

Aszófőn az öreghegyi és vörösmáli dűlőben termett alapanyagot együtt dolgoztuk fel. A belőle készült bor zöldessárga színű, illatában citrusos és vegetális jegyek dominálnak.  Telt íze kellemes savakkal egészül ki.

Aszófői Chardonnay 2020

Jellegzetes citrusos illat és íz világa kis vajassággal egészül ki. Savtartalma, testessége és alkoholtartalma kellemes harmóniát alkot.

Balatonfüredi Irsai Olivér 2020

Színe halvány zöldessárga. Intenzív illat, amely tobzódik a parfümös, virágos jegyekben. A korty is az illatnak megfelelő aromatikát hordozza. Könnyed, légies bor visszafogott,lágy savakkal. Ajánljuk gyümölcsös köretű ételekhez, baráti beszélgetésekhez.

Aszófői Rajnai rizling 2020

Aszófőn az öreghegyi dűlőben termett. Zöldes szalmasárga színű. Illatában rendkívül sokrétű, előbukkan a birs, barack, fehérvirágok. Az első kortynál érezhetjük a néhány gramm maradék cukrot, ami a határozott savkarakterrel tökéletes harmóniát alkot, eleganciát kölcsönözve a bornak. Tartalmas rajnai rizling gazdag ízvilággal.

Aszófői Cabernet sauvignon rozé 2020

Aszófőn a vörösmáli dűlőben termett alapanyag esetében a megfelelő szüreti időpont meghatározása évről évre komoly kihívást jelent. A cél minden esetben a könnyű, jó ivású rozé bor elkészítése. Üde, málnás, ribizlis illatában előbukkan a fűszeresség is. Egy igazi zamatbomba, melyet még inkább frissít a benne lévő széndioxidtartalom. Remek társa lehet  tészta féléknek, szárnyasoknak, rózsaszínűre sütött húsoknak.

Aszófői Cabernet sauvignon Vörösmál 2017 Carpe diem Selection

Október végén szüretelt szőlőnkből egy igazi különlegességet kínálunk.  A hosszú ideig tartó héjonerjesztés hozzájárult a borban lévő tanninok megfelelő mennyiségéhez és rubinvörös szín kialakításához.  A fél évig tartó első és másodtöltésű barrique hordókban való érlelésnek nagy szerepe volt abban, hogy borunk igazán kerekké váljon. Jellegzetesen fűszeres, zamatos, illatában és ízében jól felismerhető a fekete ribizli és az erdei szeder, de a megfelelő hordóhasználatból származó vaníliás, csokoládés jegyek is megjelennek. Fogyasztási hőmérséklet: 14-16°C. Ajánljuk nagyvadakból és marhahúsból készült ételekhez.

Egységár: 16100 Ft

(21467 Ft/l)
Áraink bruttó árak

20000 Ft összrendelés felett ingyenes kiszállítás!