Akció!

Csak 2 maradt készleten

Carpe diem borválogatás faládában (6db)

Olasz rizling Öreghegy 2015

Olasz rizling –félédes- 2013

Dorina Cuvée 2018

Pinot Gris 2018

Chardonnay Battonage 2016

Merlot Leshegy 2016

Olasz rizling Öreghegy 2015: Az öreghegyi dűlő meredekebb részén lévő területen 40 éves tőkéinkről  évről évre kiváló minőségű, jól beérett alapanyagot tudunk szüretelni. A reduktív módon elkészített alapbor ászokhordós érleléssel egészül ki, így gazdagítva új aromákkal a bort. Illatában a gyümölcsösség dominál hordós illatjegyekkel kiegészülve.  A kellően nagy test kerek savakkal párosul, ízében előbukkan a keserű mandula és a hordóból származó vanília is, nagy élményt nyújtva a fogyasztóknak. Ünnepi alkalmak kiváló kísérője lehet.

Olasz rizling –félédes- 2013: Az aszófői öreghegyi dűlőben termett szőlőből egy igazi különlegességet készítettünk. A tőkén töppedt szőlőszemek értékes zamatanyagai koncentrálódtak. A belőle készült tüzes borban a maradék cukortartalom szép harmóniát alkot a savakkal, mindezt egy szép fahordós érlelés egészíti ki.

Dorina Cuvée 2018: Az aszófői Öreghegy Balatonra néző lankáin termett három fajta harmonikus találkozása. Illatában muskotályos, virágos jegyek dominálnak. Megkóstolva már felfedezhető az Olasz rizling és a Chardonnay fajták sajátosságai. Az ízében megjelenő gyümölcsösség és teltség izgalmas savakkal egészül ki. Hosszú lecsengésű, kerek bor, amely csak a legjobb évjáratokban készül.

Pinot Gris 2018: Jól beérett alapanyagunkat kíméletesen és gyorsan dolgoztuk fel. Kellemes virágillat, gyümölcsös ízek, gömbölyded savak jellemzik borunkat. Utóízében hosszú lecsengésű. Tésztaételek, halak kiváló kísérője lehet.

Chardonnay Battonage 2016: A bor magában hordozza a fajtából származó gyümölcsösséget, amelyet gazdagít a battonage technológia által kialakított teltség és krémesség. Az eljárás lényege, hogy a finomseprőn érlelt bort időről időre felkevertük az 500 literes tölgyfahordóban. Színe aranysárga, Illatában és ízében megjelennek az érett sárga húsú gyümölcsök is hordós jegyekkel gazdagítva.  Közepes intenzitás, finoman összeérett utóízzel. Sült húsokhoz, tésztaételekhez, tenger gyümölcseihez ajánljuk.

Merlot Leshegy 2016: Jól beérett alapanyag, hosszú ideig tartó héjon áztatás kézi csömöszöléssel kiegészítve, 9 hónapig tartó kisfahordós érlelés. Testesebb sötétvörös merlot sok-sok piros gyümölccsel. Kerek bor, amit a hordóból származó fűszeresség még izgalmasabbá tesz.

Egységár: 22700 Ft 20500 Ft