Akció!

Csak 2 maradt készleten

Carpe diem borválogatás faládában (6db)

 

Olaszrizling Vörösmál 2018

Olaszrizling –félédes- 2013

Dorina Cuvée 2018

Pinot Gris 2018

Chardonnay Battonage 2016

Cabernet Sauvignon Vörösmál 2017

Olaszrizling Öreghegy 2015: Az öreghegyi dűlő meredekebb részén lévő területen 40 éves tőkéinkről  évről évre kiváló minőségű, jól beérett alapanyagot tudunk szüretelni. A reduktív módon elkészített alapbor ászokhordós érleléssel egészül ki, így gazdagítva új aromákkal a bort. Illatában a gyümölcsösség dominál hordós illatjegyekkel kiegészülve.  A kellően nagy test kerek savakkal párosul, ízében előbukkan a keserű mandula és a hordóból származó vanília is, nagy élményt nyújtva a fogyasztóknak. Ünnepi alkalmak kiváló kísérője lehet.

Olaszrizling –félédes- 2013: Az aszófői öreghegyi dűlőben termett szőlőből egy igazi különlegességet készítettünk. A tőkén töppedt szőlőszemek értékes zamatanyagai koncentrálódtak. A belőle készült tüzes borban a maradék cukortartalom szép harmóniát alkot a savakkal, mindezt egy szép fahordós érlelés egészíti ki.

Dorina Cuvée 2018: Az aszófői Öreghegy Balatonra néző lankáin termett három fajta harmonikus találkozása. Illatában muskotályos, virágos jegyek dominálnak. Megkóstolva már felfedezhető az Olaszrizling és a Chardonnay fajták sajátosságai. Az ízében megjelenő gyümölcsösség és teltség izgalmas savakkal egészül ki. Hosszú lecsengésű, kerek bor, amely csak a legjobb évjáratokban készül.

Pinot Gris 2018: Jól beérett alapanyagunkat kíméletesen és gyorsan dolgoztuk fel. Kellemes virágillat, gyümölcsös ízek, gömbölyded savak jellemzik borunkat. Utóízében hosszú lecsengésű. Tésztaételek, halak kiváló kísérője lehet.

Chardonnay Battonage 2016: A bor magában hordozza a fajtából származó gyümölcsösséget, amelyet gazdagít a battonage technológia által kialakított teltség és krémesség. Az eljárás lényege, hogy a finomseprőn érlelt bort időről időre felkevertük az 500 literes tölgyfahordóban. Színe aranysárga, Illatában és ízében megjelennek az érett sárga húsú gyümölcsök is hordós jegyekkel gazdagítva.  Közepes intenzitás, finoman összeérett utóízzel. Sült húsokhoz, tésztaételekhez, tenger gyümölcseihez ajánljuk.

Cabernet sauvignon Vörösmál 2017 – Carpe diem Selection: Október végén szüretelt szőlőnkből egy igazi különlegességet kínálunk.  A hosszú ideig tartó héjonerjesztés hozzájárult a borban lévő tanninok megfelelő mennyiségéhez és rubinvörös szín kialakításához.  A fél évig tartó első és másodtöltésű barrique hordókban való érlelésnek nagy szerepe volt abban, hogy borunk igazán kerekké váljon. Jellegzetesen fűszeres, zamatos, illatában és ízében jól felismerhető a fekete ribizli és az erdei szeder, de a megfelelő hordóhasználatból származó vaníliás, csokoládés jegyek is megjelennek. Fogyasztási hőmérséklet: 14-16°C. Ajánljuk nagyvadakból és marhahúsból készült ételekhez.

Egységár: 23100 Ft 21000 Ft