Akció!

Készleten

Carpe diem borválogatás 2019

Kategória:

2 palack Olasz rizling Öreghegy 2015

2 palack  Chardonnay Battonage 2016

2 palack Cabernet sauvignon Vörösmál 2017

Olasz rizling Öreghegy 2015: Az öreghegyi dűlő meredekebb részén lévő területen 40 éves tőkéinkről  évről évre kiváló minőségű, jól beérett alapanyagot tudunk szüretelni. A reduktív módon elkészített alapbor ászokhordós érleléssel egészül ki, így gazdagítva új aromákkal a bort. Illatában a gyümölcsösség dominál hordós illatjegyekkel kiegészülve.  A kellően nagy test kerek savakkal párosul, ízében előbukkan a keserű mandula és a hordóból származó vanília is, nagy élményt nyújtva a fogyasztóknak. Ünnepi alkalmak kiváló kísérője lehet.

Chardonnay Battonage 2016: A bor magában hordozza a fajtából származó gyümölcsösséget, amelyet gazdagít a battonage technológia által kialakított teltség és krémesség. Az eljárás lényege, hogy a finomseprőn érlelt bort időről időre felkevertük az 500 literes tölgyfahordóban. Színe aranysárga, Illatában és ízében megjelennek az érett sárga húsú gyümölcsök is hordós jegyekkel gazdagítva.  Közepes intenzitás, finoman összeérett utóízzel. Sült húsokhoz, tésztaételekhez, tenger gyümölcseihez ajánljuk.

Cabernet sauvignon Vörösmál 2017: Október végén szüretelt szőlőnkből egy igazi különlegességet kínálunk.  A hosszú ideig tartó héjonerjesztés hozzájárult a borban lévő tanninok megfelelő mennyiségéhez és rubinvörös szín kialakításához.  A fél évig tartó első és másodtöltésű barrique hordókban való érlelésnek nagy szerepe volt abban, hogy borunk igazán kerekké váljon. Jellegzetesen fűszeres, zamatos, illatában és ízében jól felismerhető a fekete ribizli és az erdei szeder, de a megfelelő hordóhasználatból származó vaníliás, csokoládés jegyek is megjelennek. Fogyasztási hőmérséklet: 14-16°C. Ajánljuk nagyvadakból és marhahúsból készült ételekhez.

Egységár: 19600 Ft 17500 Ft